А уж щеше да бъде само секс...

А уж щеше да бъде само секс...
Снимка: iStock

Любовта е действие. Не е достатъчно вкараш жената в леглото си. Трябва да обсебиш мислите ѝ, да покориш чувствата ѝ, да станеш техен връх, да не ѝ позволяваш да слиза от върха, да я накараш да иска да се изкачва все по-нагоре и все по-нагоре, без да се страхува от височината. Бъди височината, към която тя се стреми. Бъди и свободата, която няма да допусне тя да падне от високо. Бъди надеждата. Бъди пламъкът. Разпалвай се. Разпалвай я. Постоянно и непрекъснато. Тя е като жарта в камината. Иска си своето.

Всички сме правили креватните упражнения. Има и нещо повече. Винаги има нещо повече. Както и сексът с любов е нещо повече от този без. Важното е как докосваш. Само тялото ли си докосвал, стигал ли си до сърцевината, до самата същност на нещата, виждал ли си я гола наистина, не говоря за обичайната ситуация. Да е гола и душата ѝ да трепери пред теб. За теб. Поради теб. Ако си я изслушвал, ако си я разсмивал, ако си я карал да си забрави името от нежност – добър любовник си. Няма значение какво правиш в леглото. Това го може всеки. А другото? Какво правим с него? Правим ли нещо изобщо или бездействаме?

Повтарям – любовта е действие. И тук в думата любов включвам всичко, в което е редно да включа. От вниманието, през страстта, през най-обикновения разговор, до най-задълбочения, през смеха за глупости, чистият смях без причина, без някакво конкретно основание, просто така, защото е хубаво, да я разсмиваш, да я караш да се чувства лека като перце, да я караш да стъпва на пръсти, да я издигаш от земята, да бъдеш нейната стълба към небето, както пеят Led zeppelin в онази своя класика. Не очаквай от нея да се качи само веднъж по тази стълба. Трябва и да слезе и пак да се качи и да слезе и пак да се качи отново и отново и отново. 

Любовта не просто е действие. Тя е повторение на всяко действие. което прави жената щастлива. Ако трябва по десет, по сто, по хиляда пъти на ден. Намериш ли формулата – не я забравяй. Запиши я някъде в депото на паметта си. Простичката формула да я накараш да се усмихне. Искрено и без всякаква преструвка. Запомни, че съществуването ѝ на този свят променя нещо в теб. Пропуква нещо в жизнените ти показатели.

Кара те да дишаш по-леко, окрилява те. А уж щеше да бъде само секс...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти