Необходими продукти:
160 мл сладкарска сметана или мляко
1 голямо яйце (леко разбито)
1 пакетче ванилия
235 г брашно
25 г сурово какао
100 г кристална захар
2 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
75 г масло (студено, нарязано на малки парченца)
2/3 чаена чаша шоколадов чипс или натурален шоколад (начупен на малки парченца)
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 190 градуса и поставяме решетката по средата. Покриваме една тава с хартия за печене.
В малка купа смесваме яйцето и ванилията. В друг съд разбъркваме останалите продукти и с помощта на вилица или с пръсти бързо стриваме маслото в брашното, така че да получим трохи.
Добавяме шоколада, сметаната, сместа от яйцето и ванилията и омесваме тесто върху леко набрашнена повърхност. Разстиламе го на кръг и го разрязваме на 8 триъгълника.
Поставяме триъгълниците в тавичката. С четка леко ги намазваме със сметана. Печем ги 18–20 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе суха. Сервираме десерта веднага, поръсен с пудра захар по желание.