Необходими продукти за 4 порции:
450 г консервиран смилянски боб
3 стръка праз
3 червени печени чушки
200 г царевица
За дресинга:
1 ч. л. чубрица
3 с. л. ябълков оцет
2 скилидки чесън (счукан)
50 г кетчуп
5 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Бобът се отцежда и се смесва със ситно нарязания праз. Към тях се прибавят нарязаните на ивички чушки и царевицата.
2. Чубрицата за дресинга се накисва в ябълковия оцет за 5 минути. Добавят се всички останали съставки и се разбива с телена бъркалка.
3. С готовия дресинг се овкусява салатата, разбърква се и преди да се сервира, се оставя 20 минути.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!