Необходими продукти за 5 порции:
1кг едри глави лук
100 г орехови ядки
1/2 ч. л. чубрица
8 кисели краставички
6 с. л. олио
1 с. л. оцет
сол на вкус
олио за печене на лука
Начин на приготвяне:
1. Лукът (без да се бели), се слага в тавичка, поръсва се с олио и се слага да се пече около 30 минути на 200–220 градуса. Опеченият лук се поставя в съд под капак и престоява 10–15 минути, обелва се и се нарязва на колелца.
2. Ореховите ядки се счукват и се запичат в сух тиган, след което се поръсват с чубрицата и веднага след това се оттеглят от котлона.
3. Киселите краставички се нарязват на колелца или ивички и се прибавят към лука.
4. Олиото и оцетът се смесват и се разбиват с телена бъркалка. Към тях се добавят орехите и чубрицата и се посолява. Салатата се залива с получената смес и се сервира добре охладена.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!