Необходими продукти (за 6 порции):
1 л прясно мляко
1 чаена чаша грис
10 супени лъжици захар
2 големи ябълки
1 чаена лъжичка краве масло
3 супени лъжици захар за карамелизиране
100 г стафиди
1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
Кипваме млякото. Добавяме захарта и гриса и започваме да бъркаме енергично, докато получим не много гъста каша.
Махаме сместа от огъня и добавяме стафидите и канелата. Рендосваме на едро обелените и почистени от семките ябълки.
Пускаме ги в тиган заедно с маслото и разбъркваме, докато променят цвета си. Прибавяме трите супени лъжици захар за карамелизиране, намаляваме степента на котлона и карамелизираме плодовете 5-6 минути, докато омекнат и станат златисто-кафяви на цвят.
Отделяме малко от ябълките за украса и слагаме останалите към грисената каша. Разсипваме я в купички, украсяваме ги с отделените карамелизирани ябълки и поръсваме десерта с малко канела.