Необходими продукти за 4 порции:
200 г сирене
50 г орехови ядки
20 стерилизирани лозови листа
10–15 листа пресен риган (1/2 ч. л. сух)
1 зелена чушка
1 ч. л. червен пипер
2 щипки смлян кимион
200 мл зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сиренето се намачква в купа заедно с наситнения риган, смлените орехови ядки, червения пипер, кимиона и наситнената чушка.
2. Плънката се завива в лозовите листа.
Сармите се нареждат в дълбок съд, заливат се със зехтина и се мариноват 2–3 часа.
След това се пекат на скара 2–3 минути, като се обръщат периодично, за да се изпекат равномерно от всички страни.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!