Необходими продукти за 50 бонбона:
400 г гранулирана захар
2 1⁄2 с. л. желатин
180 мл сок от лайм
5–6 капки зелена сладкарска боя
200 г шоколад
цели бадеми за украса
краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. В тенджера се смесват гранулираната захар и 120 мл вода. Вари се при постоянно разбъркване, докато температурата достигне 120 градуса.
2. В друг съд се разтваря желатинът с 60 мл леденостудена вода и се оставя 5 минути, след това се добавя към захарния сироп.
3. Сместа се дръпва от огъня и към нея се добавят сокът от лайм и капките сладкарска боя. Разбърква се с телена бъркалка много добре и се изсипва в предварително намазнена тава с размери 20 на 20 см.
4. Шоколадът се разтопява на водна баня и се изсипва внимателно в предварително изстудени формички по желание. След като се втвърди, отгоре се разпределя лимоновата смес и се гарнира с цял бадем.
5. Бонбоните се слагат в хладилник за няколко часа и са готови за консумация.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!