Необходими продукти за 12 порции:
9 яйца
300 г захар
4 с. л. брашно
200 г лешници
400 г сладко от малини
100 мл гренадин
150 г сладкарска сметана
100 г заквасена сметана
100 г коктейлни череши
Начин на приготвяне:
1. Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят.
2. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към жълтъците, като се разбърква с шпатула. Прибавят се половината от натрошените лешници, разбърква се и се слага брашното.
3. Сместа се разделя на две равни части, в две форми за печене, върху хартия. Блатовете се пекат в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.
4. Сладкарската сметана се разбива с миксер на пяна. Прибавя се заквасената и се разбърква.
5. Готовите блатове се оставят да се охладят, сиропират се с гренадин и се намазват с малиновото сладко.
6. Слагат се един върху друг и се намазват с разбитата сметана. Украсява се с останалите лешници и коктейлни череши.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!