Кой не обича шоколад!
Ако сте решили около празниците да прекарате повече време в кухнята, опитвайки нови рецепти, то ние ще ви предложим още една лесна и бърза, за направата на домашен течен шоколад.
Необходими продукти:
250 г вода
400 г захар
125 г (1 пакетче) масло
250 г сухо мляко
5 супени лъжици какао
2 пакетчета ванилия
Начин на приготвяне:
Котлонът се загрява и се намалява на ниска мощност. Върху него се слага водата да се затопли. Добавя се захарта. Бърка се, докато захарта се разтопи, след което се прибавя маслото.
Щом и то се стопи, всичко се сваля от котлона и с миксер се разбъркват първо сухото мляко, а след него се прибавят какаото и ванилията и отново се бърка до получаването на гладка, хомогенна смес.
Полученият шоколад може да се консумира веднага, да се прибави към различни сладкиши или да се намаже на палачинки, изборът е ваш.