Необходими продукти (за около 40-50 бонбона):
100 г черен или млечен шоколад
ядки - орехи, бадеми, лешници, кашу, шам фъстък, бразилски орех
сушени плодове - череши, сини сливи, кайсии, праскови, смокини, червени боровинки, стафиди, годжи бери
кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Натрошете шоколада, поставете го в купа и го разтопете на водна баня. Разстелете лист хартия за печене върху твърда повърхност (примерно кухненски плот или плитка тава).
С помощта на чаена лъжичка загребвайте от шоколада и сипвайте върху хартията, като оформяте кръгла плочка с диаметър около 3 см. Изчакайте, докато шоколадът леко започне да стяга, след което го аранжирайте с ядки и сушени плодове по ваш вкус и желание.
Оставете бонбоните да се стегнат на стайна температура, а после ги приберете в кутия или наредете върху поднос.