Французите са мили хора. Превръщат и най-прозаичните неща в разкош. Вземете например нищо и никаквата кифла и кафе.
Но с малко френска магия тази прозаична закуска се превръща във възвишен миг на съзерцание в началото на всеки ден.
Същото правят и с целувките. Хм, и с двата вида целувки всъщност – с десерта и с истинските целувки.
Десерта го превръщат в разкошен макарон с хиляди вкуса, събрани в една хапка, а истинските френски целувки…знаете.
Този дълъг и по френски разточителен увод е с цел да ви представим класическия френски коледен сладкиш „Коледно пънче“.
Тук коледното пънче или бъдник го слагаме в камината, там го слагат на масата. Защото е от захар, брашно и яйца и всъщност е най-красивото коледно кулинарно чудо.
Вижте как да си направите сами: