Представяме ви една от първите рецепти, изпратена от читател, за новата ни коледна игра! Запознайте с условията и наградите ТУК и се включете и вие!
Необходими продукти:
4 бр. свински пържоли (вратни)
4 бр. по-големи зелеви листа
1 ч.л.червен пипер
1 ч.л.черен пипер на вкус
1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Избирам по-голяма зелка, за да бъдат зелевите листа по-големи и всяка пържола по възможност да може да бъде увита в един лист. Смесвам подправките (олиото с червения и черния пипер).
Поръсвам всяка пържола (леко начукана) със сместа от подправки. Увивам в листата от кисело зеле възможно най-стегнато. Дъното на гювеч застилам с 2-3 по-дребни листа кисело зеле.
Върху тях нареждам завитите пържоли. Наливам в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок. Слагам капака. Гювеча задължително се поставя в студена фурна. След като сложа гювеча с пържолите във фурната, загрявам до 220 градуса и след като достигне температурата, намалявам на 180 градуса и ги пека още минимум 1час.
Рецептата ни е изпратена от Маргарита Йорданова
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>