Неведнъж сме ви споделяли колко полезен за здравето на тялото ни, а и за неговата красота, е бадемът. Това можете да си припомните ТУК, ТУК и ТУК.
Ала днес ще ви дадем една по-различна идея за приложение на любимите ядки, а именно - с тях да си направите кулинарно вдъхновение за празничната трапеза. Ето как:
Необходими продукти:
• Бадеми (сурови и белени сурови)
• Крема сирене
• Подправки по избор (магданоз, копър)
За декорацията:
• Солени бисквити
• Свеж розмарин
• Клонче от бор или елха
Начин на приготвяне: Нарежете копър и магданоз на ситно и ги добавете в крема сиренето. Смесете ги и разбъркайте добре.
Оформете овкусеното с подправките крема сирене в овална форма и го оставете за 20-тина минути в хладилник, докато стегне.
Започнете да нареждате бадеми по повърхността на сиренето, като се стараете да добият вида на шишарка.
Направете вкусна шишарка с белени и с небелени бадеми. Отново оставете в хладилник, за да стегне, докато не дойде време за консумация.
Декорирайте с импровизация - можете да използвате стръкчета розмарин, истински борови или елхови клонки, както и да добавите солени бисквити, които да допълнят апетитната разядка.