Ястията, приготвени на фурна, са не само много вкусни, но и много полезни. За разлика от пържените или панираните, приготвените на фурна ястия съдържат много по-малко мазнини и на практика могат да бъдат приготвени както за обяд и вечеря, така и за закуска.
Печенето във фурна освен това е и много лесно, защото не е нужно да стоим на крак пред печката, докато чакаме ястието да стане готово. Освен това по този начин се избягва и омирисването на къщата на манджи.
Но и печенето на храна във фурна има свои тънкости, за които често не се замисляме или не знаем. Някои трикове пък уж знаем, но често забравяме да прилагаме, улисани в забързаното ежедневие. Най-често забравяме да местим решетката на фурната на различните нива, когато печем различни ястия. А това е ключово за сполучливото изпичане на ястията ни!
Оказва се, че печем доста от нещата по грешен начин. Ето къде трябва да печете различните храни във фурната и какво е добре обаче да знаете, когато искате да приготвите вкусно ястие, изпечено на фурна.
Прочети също:
- Полезно или вредно: убива ли наистина микровълновата витамините в храната?
- 6 хитри трика с микровълнова, които ще ви спестят ценно време
- 8 храни, които не бива да топлим в микровълнова фурна
- Как да почистите микровълновата фурна за 10 минути, без търкане