Мънички, невидими и способни да предизвикат от леко хранително натравяне до сериозно заболяване – бактериите в храната ни са тема, за която не говорим често, но това не значи, че ще се реши от самосебе си.
На първо място, нека сме наясно - без бактерии не можем да живеем. Те са около нас и са ни необходими както въздуха и водата. Някои от тях са полезни, повечето са безвредни, но има и такива, които са опасни, особено ако ги оставим да си виреят на воля.
Макар условията в хладилника да ви изглеждат негостоприемни, в него могат чудесно да си живеят колонии от всякакви бактерии, ако им позволите.
Внасяме ги неусетно вътре – с неизмитите плодове и зеленчуци, със суровото месо, с бутилките вода, които първо седят на пода в магазина, после на пода в колата, а накрая в хладилника, точно до ябълките.
Има 5 лесни принципа, които е хубаво да спазвате, за да поддържате хладилника си чист. Не стерилен, това не е възможно, а просто чист.
Към съветите за хладилника >>>
Още за хладилника, без който животът е немислим ;)
- Безопасна храна или изкуството да поддържаш хладилник
- Хитри трикове за съхранение на храната в хладилника
- Kак да избираме замразени храни