Как правилно да посрещаме гости на парти у дома

коледа трапеза празник парти
Снимка: Thinkstock

Когато планирате кои хора ще поканите на партито по случай важен за вас празник или пък за Коледа или Нова година, вероятно подбирате варианта с изпращане на покани с мейл или през социалните мрежи.

Уверете се обаче, че тези, които ще идват, няма да споменат за това на тези, които сте преценили, че нямат място на вашия празник.

Не забравяйте да заключите групата във Фейсбук - така подсигурявате "конфиденциалността" на събитието. На никого няма да му е приятно да разбере, че не е поканен.

Важно е и да не се увличате в планиране на всякакви дейности по време на цялото събитие. Да организирате времето на гостите си минута по минута няма да е приятно за никого и може да ги накарате да се чувстват задължени и напрегнати.

Друго нещо, което българската домакиня често забравя е, че не трябва да отрупва масата с ястия. По-добре да има предястия и леки храни и повече питиета, десерти и освежаващи напитки, отколкото тежки ястия в обилни количества.

Останалите съвети за успешно празненство вкъщи, ще откриете в галерията ни ТУК >>>

На всички ни се е случвало някое импровизирано събиране да се е превръщало в зашеметяващ купон, а обмисляни сбирки с перфектна храна да са се оказвали интересни, но пък не до там забавни вечери, така че – какво ни оставаДа спазваме няколко правила – добра подготовка, добро настроение и добри хора!

коледа трапеза празник парти
Снимка: Thinkstock

Направихте ли си вече нашия нов коледен ТЕСТ ТУК? Покажете ни любимите си коледни неща и ние ще ви разкрием как трябва да украсите коледната трапеза smiley

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти