Наближава един от най-значимите и големи християнски празници - Великден. Тази година той ще бъде на 16 април.
Съпътстван от редица кулинарни и културни обичаи, любими на малки и големи.
Днес ще ви припомним най-важните акценти от подготовката за празника - от яйцата до това как да се храним здравословно дори и на обилната великденска трапеза.
По традиция на Христовото Възкресение варим нечетен брой яйца и ги боядисваме. Показвали сме ви множество варианти за обработка и декорация на птичите продукти. Споделяме ги отново с вас, а вие можете бързо и лесно да си ги припомните, кликайки върху тях:
→ Как се варят яйца за Великден
→ Как да боядисаме яйца с коприна
→ Как да направим яйца на бели точки
→ Как да украсим яйцата за Великден със станиол
→ Как да декорираме яйца с мулине
→ Как да боядисаме яйца - фантастична техника
→ Омбре тенденции и при боядисването на великденските яйца
Имаме голям избор от техники, идеи и вдъхновение, нали? А когато яйцата вече са боядисани, трябва да ги съхраняваме правилно:
→ Как да съхраняваме боядисаните яйца
Чудесна идея е също така да си припомним как да обелим яйцата от черупката по-лесно:
Покрай яйцата, няма как да пропуснем и рецептите за вкусното великденско меню:
А когато всички вкусотии са готови, не ни остава нищо друго, освен да им се наслаждаваме, без да прекаляваме:
→ Как да се храним здравословно на Великден
Пожелаваме ви приятна и ползотворна подготовка за празника.
Очаквайте още много нови идеи за Великден в Edna.bg
За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.