Как да съхраните джинджифил

Как да съхраните джинджифил
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Джинджифилът е коренът, на който истински се възхищаваме. Да бъдеш използван за лекарство, подправка за месо, добавка към сладкиши, за чай, бонбони и като маска за лице – това заслужава уважение.

Такъв е джинджифилът – малко лютив, много полезен, любим когато е захаросан и дилема, когато не знаем как да се съхранява.

Е, вече знаем. И бързаме да ви кажем, защото скоро настъпва джинджифиловото време – ще го бъркаме с мед против настинка и ще го слагаме в коледни джинджифилови сладки.

Не е трудно, четете нататък: 

Пресен джинджифил е най-добре да се съхранява в хартиен плик в на тъмно и хладно място. Хладилникът може да му дойде малко по-студен, но ако нямате подходящ шкаф, и в хладилника става, в контейнерите за зеленчуци.

След като го измиете и подсушите, можете да настъргвате необходимото количество и останалата част от корена да прибирате в плика.

Ако няма да го ползвате дълго, можете да го обелите и да го сложите без да го режете в съд с капак и да го приберете във фризера.

Можете и да го захаросате, вижте как се прави в стъпка по стъпка тук >>>

Още за джинджифила:

Какво да го правя този джинджифил

Маски за лице с джинджифил

Приложение на джинджифила в кухнята

Мед и джинджифил - тайната на здравето през зимата

Тонизираща напитка с джинджифил и ванилия

Екзотичен крем с джинджифил

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти