Най-тъжната гледка във всеки хладилник е изсъхнала половинка лимон. Забравена, изоставена и неизползвана , тя е останала някъде между маслото и колбасите с надеждата да бъде добавена към салата с цвекло или лимонов сос за пиле, но уви.
Просто е забравена там и е изсъхнала в самота.
Разбира се, тъжно е не само за самия лимон, но и за нашите пари, които по този начин просто изхвърляме на боклука.
Има начин лимоните да се съхраняват така, че да издържат по няколко месеца и бързаме да ви го кажем, преди още някой лимон да е пострадал.
За да са свежи дълго време, лимоните трябва да се държат на хладно и тъмно в купа с вода.
Идеалното място е или на средния рафт на хладилника или на вратата му, макар че за там ще ви трябва доста специфична по форма кутия, която да напълните с вода.
Ако имате шише с широко гърло, през което лесно да влизат и излизат лимоните, също може да го използвате.
Това е вариантът за целите лимони.
Половинките, които в момента не ви трябват, е най-добре да изстискате на сок и да го замразите във формичка за лед.
Така ще имате готов лимонов сок и след няколко месеца, когато отново дойде време за мохито.
Още за лимоните