И вие ли сте били в това положение - пълните пазарската чанта с плодове и зеленчуци, но когато ги занесете вкъщи бързо забравяте за тях? Неслучайно популярната детска песничка ни учи още от малки, че който не яде тези важни храни, няма да бъде здрав. Те са важен източник на витамини и минерали, които поддържат имунната ни система здрава.
Само че често става така, че пловодете и зеленчуците не остават много дълго годни за ядене. Ако не знаем как да ги съхраним правилно, те започват да гният, да се спаружват и да губят ценни вещества.
За да се възползвате максимално от полезните качества на плодовете и зеленчуците и да удължите техния живот, е нужно да знаете спецификите за съхранение на всеки продукт. Вижте в галерията какъв е най-правилният начин за съхранение на капризните плодове и зеленчуци:
Прочети още:
- Ядеш любимите си неща и отслабваш - чудото на 90-дневната диета
- Замразените зеленчуци са по-полезни, отколкото си мислим
- Кои плодове и зеленчуци е по-добре да се обелят
- Правилните плодове, които да хапвате, докато сте на диета
- Най-полезните сурови плодове и зеленчуци