Всички се учим докато сме живи и никой не се ражда подготвен за всяка ситуация. Едни от най-често допусканите домакински грешки са свързани с храната и нейното приготвяне.
Понякога се случва да осолим ястието малко повече, а тази грешка е трудна за поправяне. Няма как да премахнем сложената сол, но има няколко хитри трика, които могат да ни помогнат да оправим вкуса й.
Ето кои са те!
Най-лесният начин е да добавите още вода към супата и да я оставите на котлона за още известно време, но това може да развали вкуса й.
Добавете към супата ориз в платнена торбичка. Когато оризът се свари, ще поеме солта и след това торбичката трябва да се извади от тенджерата.
Някои готвачи прибавят малко количество захар в супата, за да оправят вкуса й.
Можете да прибавите към супата фиде и зеленчуци и да ги оставите да поврат за 10-15 минути . По същият начин може да се добави и цял картоф, който е отличен в поемането на излишната сол.
Прочетете още:
- Как да направите сухото месо по-сочно
- 14 рецепти за топли супи в студени зимни дни!
- Извадете тенджерите, ще празнуваме: Януари е месецът на топлата супа