Защо толкова много харесваме чипс? Защото има силен, специфичен вкус, хрупка и разнообразява гледането на филм или пътуването.
Всичко щеше да е идеално, ако чипсът не беше пълен с ужасно много сол, консерванти и овкусители.
Да не споменаваме мазнината, в която се пържи и кухите калории, които носи.
Понеже сме на мнение, че здравословната храна всъщност е супер вкусна, за разлика от разпространеното мнение, ето ви лесна рецепта как да си направите здравословен чипс от моркови.
Трябват ви моркови, зехтин и (морска) сол.
Нарязвате морковите с белачка за картофи на много тънки ивички. Наредете ги на един ред върху хартия за печене в тавичка.
Поръсете всяко морковче с няколко капки зехтин и посолете.
Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути.
Наблюдавайте ги, ще познаете, че са станали готови по леко покафенелите крайчета.
Изчакайте да изстинат и се насладете на здравословния си, само 150 калории, чипс.
Можете да направите същото и с тиквички и така ще си спестите безкрайното им пържене в тиган.
Още интересни техники за приготвяне на храна:
Как да направим домашен корнфлейкс
Как да си направим пилешки пастет