Чипсът е вредна храна, само ако е в пакет. Ако си го направите вие, е идеален начин да поднесете зеленчуци по атрактивен начин.
Или пък да спазвате диетата си, угаждайки си. Чудесно звучи, нали.
Червеният чипс всъщност се прави от цвекло.
Измивате три средно големи глави, обелвате ги и ги нарязвате на много тънки филийки. Най-добре ще е, ако имате специално ренде за чипс.
Ако нямате, използвайте белачката за картофи, тогава обаче формата на чипса няма да е кръгла, а на ивички.
Наредете парченцата върху хартия за печене в тавата на фурната.
Постарайте се отделните шайби да не се докосват една до друга, защото ще залепнат.
Поръсете със зехтин, морска сол и розмарин.
Сложете тавата по средата във фурната и печете в продължение на 15-20 минути на 180 градуса.
Цвеклото трябва да стане хрупкаво, като истински чипс.
Съветваме ви да наглеждате цвеклото след 15-та минута редовно, защото могат бързо да изгорят.
Можете да поднесете червения чипс като гарнитура към месо, като предястие или когато ви се прииска да хапнете нещо леко и полезно.
Как да си направите здравословен чипс от моркови
Сладки с шоколадов чипс и портокал