Ах, как обичаме да похапваме вкусна варена царевичка в онова време от годината, когато вече не е съвсем лято, но и есента не е настъпила... Тя е класика - хем питателна и засищаща храна, хем не толкова тежка, че да не можем да се наслаждаваме на прекрасното време.
Ето каква е тайната на вкусната и ароматна варена царевица:
Необходими съставки:
- царевица - 4 - 6 млади кочана
- масло - 100 г
- сол
- чесън - 3 скилидки счукан
- магданоз - 2 с.л. скълцан
Начин на приготвяне:
Смесете разтопеното масло с малко сол, черен пипер по желание, пресования чесън и магданоза. Оставете маслото във фризер да стегне.
През това време сварете царевицата в достатъчно количество подсолена вода.
Всеки кочан сварена царевица се натърква с ароматното масло и се поднася със сол на вкус.
А ето и една видео идея за чудна варена царевица от един от любимите ни канали във Фейсбук - Tasty:
Grilled Corn 4 waysThese 4 grilled corn recipes are PERFECT for your next BBQ 🌽! Which flavor would you pick? FULL RECIPES: http://bzfd.it/2smBPPs
Публикувахте от Tasty в 4 юли 2017 г.
За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
Прочети също:
- Странен глад: какво казват тези наши апетити за здравето ни
- Как да приготвяте яйцата така, че да ви пазят от болести
- 9 храни, които причиняват проблеми с храносмилането
- Забравете за тези храни, за да се избавите от тъмните кръгове под очите