Ако има нещо, което може да осмисли уикенда по най-прекрасния начин, то това е идеята за вкусната неделна закуска, по време на която можете да си похапнете от любимите палачинки.
Но днес ще ви покажем Edna техника как да ги направите още по-специални: с разкошен пълнеж от течен шоколад, скрит нежно в самата палачинка.
За да направите и вие тази изкушаваща закуска, ще ви бъдат необходими: смес за американски палачинки (как да си я направите у дома - можете да прочетете ТУК, ТУК и ТУК), както и течен шоколад (бял или лешников - по избор), хартия за печене.
А ето и техниката в снимки:
Намажете малки кръгове от течен шоколад върху хартията за печене. Въпреки че няма да печете нищо на нея, е добре да използвате именно такава, тъй като шоколадът няма да залепне.
След това сложете шоколадовите кръгове в камерата на хладилника за 30-40 минути, за да се втвърдят.
Върху загрят и намазан с капка мазнина тиган сипете малко количество от сместа за палачинки, така че да се получи малък кръг. След минута добавете отгоре и един от вече втвърдилите се шоколадовите кръгове. Довършете палачинката като посипете отново със сместа. След това обърнете, за да се запече и от другата страна.
Направете останалите палачинки по същия начин. Докато се пържат в тигана, шоколадът в центъра ще се разтопи и при отхапване ще се превърна във вкусна наслада за небцето.
Декорирайте палачинките с ягода или банан.
Прочетете още:
Хрупкави палачинки с ментов йогурт
Разберете в какво се крие чарът на палачинките
Чудни палачинки без яйца и мляко