Приготвянето на домашно мляко от кашу е много лесно, изгодно и здравословно.
Само със 120 грама ядки можете да направите 1 л. мляко, на което да се наслаждавате цяла седмица, знаейки, че няма никакви добавени подобрители и сгъстители.
Хубавото на кашуто е, че е мека ядка и се пасира много лесно в съвсем обикновен домашен блендер. Млякото става кремообразно и плътно, ядките се пасират фино и не изхвърляте нищо, наистина нищо.
Млякото от кашу може да се използва в много рецепти и като заместител на краве мляко или сметана в кафето.
Необходими продукти:
120 грама сурово кашу
700 мл. вода
1 супена лъжица мед/агаве
Капка ванилов екстракт
Щипка сол
Начин на приготвяне:
Накиснете ядките във вода за една нощ. На следващия ден ги измийте добре, сложете във блендер с останалите продукти и пасирайте фино. Прецедете през фина цедка и прелейте в бутилка или буркан.
Съхранявайте до 5 дни в хладилник.
Бележка: добавете повече или по-малко вода, в зависимост от това как предпочитате консистенцията на млякото. С горепосочените продукти ще получите доста кремообразно мляко, което може да поеме дори още 100-200 мл. вода и да е също толкова хубаво.
Прочетете още:
Как да си направим бадемово мляко
Как да си направим ароматно кафе с пухкава пяна
Как да си направим домашен шоколад