Как да си направим ябълков сайдер

Как да си направим ябълков сайдер
Снимка: netinfo

Есента по традиция се свързва с аромат на грозде, тикви, ябълки и чай. За всички тях сме ви писали с какво могат да са ви полезни.

Ябълките са особено ценни, заради всичките си невероятни и здравословни качества.

Освен това изобилстват по нашите географски ширини и в сравнение с други плодове никак не са скъпи.

Ябълки можете да консумирате по какви ли не начини – сурови, печени, в сладкиш, на прясно изцеден сок и т.н.

Днес обаче чрез Blog.freepeople.com ще ви дадем идея как лесно да си направите у дома ябълков сайдер идеален за есенното време.

Нужни са ви десетина ябълки (изберете по-сладък сорт, а не кисели), малко захар, ако решите да подсладите сока, четири пръчки канела, голяма тенджера, вода, тензух и цедка.

Сложете ябълките в тенджера.

Не е нужно да махате кората и семките, може просто да ги нарежете на по-големи парчета.

Налейте вода, колкото да покрие плодовете и сложете на котлона. Ако слагате захар, сега е моментът да я добавите.

Пръчките канела увивате добре в тензуха (не трябва да излизат от него) и слагате също в тенджерата.

Слагате на котлона и щом заври, оставяте на по-слаб огън в продължение на час и половина-два. След това махнете канелата.

Ако ябълките ви са били предварително обелени и почистени, можете да ги намачкате на пюре. Ако само сте ги нарязали, то ползвайте само сока им.

С помощта на цедка си сипете в чаша и опитайте готовия ябълков сок. Напитката е най-добре да консумирате топла.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти