Домашната храна винаги е най-хубава храна. Колкото и нейни вариации да има в търговските вериги, по-добрата идея е да си я правим сами вкъщи - защото знаем какви продукти слагаме и сме сигурни, че е прясна.
Затова днес решихме да ви споделим как можете само с 4 продукта да си направите вкусна домашна майонеза.
Ето как:
Необходими съставки:
олио - 400 мл
лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
яйца - 2 бр. пресни, със средна големина
сол - 1 или 2 щипки
Начин на приготвяне:
Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.
Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.
Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.
P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!
- Рецептата на Гери Дончева за домашна бърза питка от "Черешката на тортата"
- Наденицата - стара, домашна и вечна
- Домашна маска за коса, която ще сложи край на цъфтящите краища
- Домашна аптека за зимата: билките, които ще ни помогнат
- Как да си направим домашна гел очна линия и спирала за мигли
- Домашна терапия срещу стрии