Понеделник не е най-веселият от работните дни, особено когато навън е толкова заснежено, че едва се добираш до работното си място.
Зачудихме се кой е най-добрият начин да разведрим настроението си... и тъй като не можем вместо на работа да идем на пазар за обувки и бельо, а и януарската заплата се топи за разлика от снега навън, решихме да се спрем на сладкото.
Нищо по-приятно от нещо вкусно за закуска в компанията на чаша кафе или чай.
Ще ви предложим лесна техника за направата на „бисквитено масло“.
Имате нужда от десетина или повече, зависи какво количество целите, сладки бисквити без кувертюр, две лъжици кафява захар и 1/4 сметана за готвене (по-гъста по възможност).
Бисквитите се начупват и напукват до превръщането им в трохи. След това към тях се прибавя захарта и отново се размесват. Към тях се прибавя постепенно сметаната, като се бърка непрестанно.
Целта е сместа да стане като гъст крем, така че ако прецените, че е прекалено сухо, добавете още сметана, а за да го втърдите – още бисквити.
Готовата смес се съхранява на стайна температура в бурканче и се консумира с удоволствие и мярка (за да не търсите след това статии за отслабване )
Прочетете още:
Как да си направим бърз и вкусен течен шоколад
Как да си направим плодови близалки
Как да забъркаме вкусна разядка