Може би няма правилен начин, по който да подредим живота си, но определено има такъв, по който трябва да организираме хладилника си.
Нещо толкова уж незначително като това как да подредим продуктите в хладилника си, може да промени начина ни на мислене относно храната и най-важното - нейното правилно съхранение.
Говорим си за...
"Ти си това, което ядеш" - колкото по-качествена е храната, която приемаме, толкова по-здрав организъм имаме. Едно от нещата, за които никога не сме се замисляли, може би, е къде е правилно да се намират продуктите в хладилника ни, за да се запази вкусът и витамините в тях за по-дълго.
Днес искаме да ви дадем няколко насоки как най-добре да организирате пространството във вашия хладилник.
Най-горният рафт е за яйца и прясното ви мляко. Поставете кутията с прясно мляко легнала и допрете дъното ѝ до стената на хладилника - там е най-студено.
Вторият рафт е за остатъците от вечерята, които ще изядем съвсем скоро. Там поставете храна, която се хапва набързо и може да бъде на достъпно място.
Най-долният рафт е за вашето месо, било то сурово или не. Всички колбаси и месо за готвене, което ще използвате скоро, трябва да бъдат там.
Чекмеджетата на хладилника ви са за предназначени за плодове и зеленчуци, заради различната степен на влажност, която имаме в средата на чекмеджето.
Вратата на хладилника е за продукти, които имат по-дълъг срок на годност - сосове, консерви.
Още полезни статии, които да прочетете:
- Как да... 5 лесни начина да почистим пералнята у дома
- Хитри трикове за съхранение на храната в хладилника
- Как да съхраняваме птичи яйца