Лятото вече е тук, а с него - и всички прекрасни летни плодове, най-вече прасковите!
Това са много вкусни и полезни плодове, които имат мъхеста обвивка.
Мнозина предпочитат да обелят кожата на плодовете.
Днес, с помощта на Е-kulinari.com, ще ви дадем съвет как лесно и много ефективно да обелите праскова.
С помощта на остър нож леко срежете на кръст кората на прасковата откъм обратната на дръжката страна.
Сложете плода за около 15-20 секунди във вряща вода.
С помощта на решетъчната лъжица потопете за кратко в ледената вода (по този начин се спира процеса на варене).
Започнете да белите прасковата от кръстовидния разрез.
Ако плодът все още се бели много трудно, можете да повторите процеса с горещата и ледена вода.
Вижте още:
-
Сладки охлювчета с праскови и маскарпоне
-
Суфле от праскови
- Пай от праскови
- Бърз крем с праскови
- Коктейл с праскови и бяло вино
-
Рецептите на Катето Евро: коблер с праскови