Сигурно ви се е случвало да си купите месо от магазина и то да изглежда страхотно, но след приготвянето му да стане твърдо и трудно за дъвчене. Не се тревожете, проблемът не е във вас и вашето готвене.
Просто ви трябват няколко хитри трика, които ще направят месото сочно и много вкусно. Благодарение на тях ще се превърнете в една по-добра домакиня, която винаги приготвя най-крехките пържолки!
Използвайте плодове
Ябълки, ананас, манго или круша - всички те ще ви свършат работа. Обелете плода, ако е нужно и го нарежете на парчета. Сгответе месото с парченцата плодове. Плодовият сок е чудесна съставка, която прави месото по-крехко. Ето защо свинското често се готви в ананас.
Мариновайте с кола
Кока-колата е страхотна за нашата цел. Тя ще накара месото да се топи в устата ви. Потопете го в кола за около 10 минути, извадете го, оставете да изсъхне и го поръсете с черен пипер. Този трик е идеален за по-дебели парчета месо.
Доверете се на лимона
Мариновайте месото в лимонов сок за около 30 минути. Крайният резултат ще бъде сочен и крехък. Можете да използвате и оцет, но тогава е хубаво месото да престои в маринатата цяла нощ.
Вижте още:
Как да си направите практична калъфка за слънчеви очила
Как да: градинска факла от винена бутилка, която гони комарите
Как да подредите гардероба си по лесен и креативен начин
Как да направите безопасно място за бебето си на плажа
Как да почистим мивката с грейпфрут и сол