Влюбени или не, без партньор или да, няма значение! Когато ни е ведро на душата и сладко на езика, животът изглежда по-хубав. Точно затова сме ви приготвили една техника за бисквитена торта във формата на сърце. Уникалното при нея е, че се прави само за 10 минути.
Необходими продукти:
2 малки пакета тип „Закуска“ (ванилови и шоколадови)
1 л. прясно мляко
2 пакета пудинг с варене (ванилов и шоколадов)
5-6 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Бисквитите се начупват.
В подходяща форма се слага първия ред начупени бисквитки (шоколадови).
Приготвя се ваниловия крем, като в случая е използван пудинг на прах с варене, но който желае може да си направи класическия крем с брашно, яйца и мляко.
В пудинговата смес за ванилов крем слагаме 3 сл. захар, добавяме малко мляко, за да стане като кашичка. Сипваме 500 мл. мляко в тенджерка, слагаме на котлона да се затопли, сипваме сместа и бъркаме до гъст крем.
Изсипваме върху начупените бисквитки и разбъркваме. Върху първия направен ред начупваме другите (ванилови) бисквити, по същия начин приготвяме и шоколадовия крем.
Отново изсипваме върху начупените бисквити и разбъркваме. Слага се за 2 часа в хладилник, за да изстине и стегне.
Точен начин на приготвяне, за да не объркате нещо, можете да видите във видеото на кулинарката Диди по-горе.
Прочетете още:
Шоколадови мъфини с аромат на кафе, ванилия и канела