Десертите на грил не се радват на особено голяма популярност, но с повече въображение всичко е възможно.
Бананите на скара са простичка, но гениална рецепта.
Ако решите да си направите излет и хапване на месо и зеленчуци на грил, то предвидете си и няколко банана. Нека са по-твърди, за да не се разкашкат.
На кората им се прави прорез по дължина и се разтваря кората. Намачквате леко вътре банана, колкото да направите място за пълнеж.
Можете да сложите всичко по ваш вкус – ядки, шоколад, малко ром дори.
Когато сложите всички продукти, мятате бананите на скарата и печете, докато шоколадът се разтопи и кората покафенее.
Внимавате да не изгорите плодовете.
Със същия успех по този начин можете да ги запечете и във фурна.
Консумират се още топли, най-добре с помощта на лъжица и в компанията на сладолед.
Вижте по-горе видео с точното изпълнение на техниката.
Четете още:
Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж
Как да си направим вкусни купички за сладолед от плодове
Как да си направим домашен сладолед