Авокадото се превърна в неизменна част от диетата на хората, които обичат да се грижат за тялото си. Богато на полезни мазнини, фибри и калий и много засищащо, с авокадо могат да се направят редица популярни ястия или просто сандвичи за закуска. То обаче трябва да е добре узряло.
Ако обичате да си похапвате от зеления плод (да, плод е), добре знаете, че перфектното авокадо е леко омекнало и без тъмни петна във вътрешността си.
Когато става въпрос за авокадо, внимавайте за твърдостта и цвета като индикатори за зрялост. Зрелите авокадо не са много твърди на пипане, а кората им е тъмнозелена на цвят. Ако изглежда черно и кашаво отвътре, авокадото е презряло. Ако е ярко зелено и много твърдо, авокадото е недостатъчно узряло.
Тъй като добре узрелите плодове авокадо се продават на по-високи цени, съветваме ви да си вземете все още неузрели и просто да ускорите процеса на зреенето им.
Най-добрият начин да узрее авокадото е това да се случи по естествен път. Но ако искате да приготвите рецепта, която изисква авокадо – независимо дали е тост с авокадо или здравословна салата – не можете просто да седите и да чакате природата да си свърши работата сама. Точно тогава имате нужда от няколко бързи трикове за узряване на авокадо.
Без значение кой метод изберете, ето всичко, което трябва да знаете за това как да накарате авокадото да узрее по-бързо:
Прочети още:
- Какво се случва с тялото, ако ядем по 1 авокадо на ден в продължение на месец
- 20 бързи и здравословни рецепти с авокадо
- Бумът на авокадото и неговите тъмни страни
- Авокадото: един от най-евтините начини да забавим остаряването