Малко неща носят усещането за дом, като например сладкият аромат на канела, който се носи във въздуха, докато печем ябълки в кухнята. Това определено е ароматът на есента, присъстващ на трапезата на всяко българско семейство. Невероятният вкус на този десерт ни успокоява и ни връща в детството. Кара ни да си помечтаем за безгрижието на детските години.
Почти всеки вид ябълка е подходящ за печене. Важно е да се знае, че обикновено за по-меките ябълки е нужно по-малко време на престой във фурната, а пък по-свежите запазват по-добре формата си.
Към ябълките може да добавите различни пълнежи, преди да ги изпечете. Когато искате да бъдете по-изобретателни, оставете въображението си да работи. Може да приготвите ябълките и със сушени плодове, билки, подправки, кленов сироп, сирене или ядки. Изцяло зависи от вкуса и предпочитанията ви.
Маслото, канелата, кафявата захар и орехите са традиционните добавки, които всеки от нас познава много добре и използва. Затова ще ви представим в няколко стъпки обичайната рецепта за печени ябълки.
Стъпките можете да видите в нашата ГАЛЕРИЯ тук
Не му мислете повече. Пригответе си този вкусен десерт още днес и създайте допълнителен уют за вас и любимите ви хора!
Още:
-
Есенен сладкиш с ябълки и грозде
-
Чаша здраве всеки ден – сок от ябълка, морков и джинджифил
-
Непознатите ябълки
- Есенна торта с ябълки и круши
-
Компот от ябълки
- Лесна торта без печене