Честит рожден ден на Виктор Калев! Знаехте ли тези 5 факта за него?

Честит рожден ден на Виктор Калев! Какъв по-добър повод от това да си припомним за неговата невероятна кариера и творчески живот?

Виктор Калев, роден на 20 октомври 1969 г. в Златоград, отдавна е символ на българската комедия и сатира, а работата му е вдъхновение за мнозина.

Пътят на Виктор към голямата сцена започва с дипломирането му през 1994 г. от ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, където изучава актьорско майсторство под ръководството на професор Здравко Митков. Талантът му бързо намира поле за изява, като първоначално работи в „Каналето“, където създава ярки и запомнящи се образи. Сатиричният му поглед към българските политици и обществени фигури го прави любимец на публиката, а ролите му на Петър Стоянов, Симеон Сакскобургготски и Лили Иванова се превръщат в класики.

Най-широка популярност Виктор Калев получава от работата си в „Шоуто на Слави“, където е част от екипа цели 11 години – от 2004 до 2015 г. Именно там неговите превъплъщения на Деса Поетеса, Гугутка Заспалова и Ранърса оставят трайна следа в българската култура. Но след дългогодишната си кариера в телевизията, през 2015 г. Виктор взема решение да се отдаде на нови проекти и да развие солова кариера.

Виктор Калев остава верен на изкуството, участвайки като жури в популярни телевизионни формати като „Като две капки вода“, „Маскираният певец“ и „Звездите в нас“, където неговата артистичност продължава да вдъхновява нови таланти.

Вижте в нашата галерия 5 любопитни факта, които може би не знаехте за него:

Знаехте ли тези 5 факта за Виктор Калев?

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти