Елена Атанасова празнува рожден ден днес! Знаехте ли тези 5 факта за нея?

Елена Атанасова е една от най-обичаните български актриси, известна както с изпълненията си на театралната сцена, така и с ролите си в телевизията и киното. Родена на 4 септември 1977 г. в София, Елена израства в артистично семейство. Баща ѝ, Светозар Атанасов, е бил режисьор в Българската национална телевизия, а майка ѝ е пяла в хор „Бодра смяна“. Тази атмосфера на творчество и изкуство от ранна възраст насочва Елена към сцената. Завършва Театралната паралелка на 22 гимназия в София, а след това и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2000 г., с което започва нейният професионален път в света на театъра и киното.

След дипломирането си Елена Атанасова започва кариерата си в Пловдивския театър, където остава седем години и бързо става едно от знаковите лица на театралната сцена. Нейният талант е забелязан и оценен с престижната награда „Аскеер“ за изгряваща звезда през 2003 г., която тя получава за ролята си в моноспектакъла „Дневникът на Бриджет Джоунс“. Въпреки това, тя не се ограничава само до театъра и активно се занимава с телевизия и кино. Участва в редица сериали, като сред най-запомнящите се са нейните роли в „Клиника на третия етаж“, „Тя и той“ и „Ол Инклузив“. Последната роля я прави толкова популярна, че хората често я разпознават по името на героинята ѝ Мариана.

Елена Атанасова е жена, която не се страхува от предизвикателствата. Това ясно се вижда и в участието ѝ в популярното телевизионно шоу „Като две капки вода“, където тя не само пее, но и танцува, демонстрирайки своята многостранност като артист. Впечатлява с превъплъщенията си, които се радват на бурни овации от публиката и журито. Въпреки че Фънки остава по-критичен, Елена успява да спечели сърцата на зрителите със своята естественост и талант.

А знаехте ли тези 5 любопитни факта за нея?

Знаехте ли тези 5 факта за Елена Атанасова?

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти