Живот в сянката на ХИВ, наркотици и проституция: Историята на сестрата на Марая Кери

Трудностите, които Алисън Кери, сестрата на известната певица Марая Кери, преживя, оставят след себе си трайни белези, които дори славата и богатството на звездата не успяха да заличат. На 24 август, когато светът загуби две жени от едно семейство, мнозина си припомниха трагичната история на Алисън – една жена, чийто живот бе изпълнен с болка, борба и разочарования.

От рано животът на Алисън се отклонява в мрачна посока. На 15-годишна възраст тя напуска дома си и потъва в света на проституцията в Ню Йорк. Тази стъпка бележи началото на дългогодишна битка с наркотиците и в крайна сметка – с ХИВ, диагноза, която я съпътства до самия ѝ край. Въпреки опитите си да се изправи на крака и да бъде майка за своите четири деца, Алисън непрестанно се сблъсква с нови предизвикателства, включително депресия и посттравматично стресово разстройство.

През 2016 г., когато Алисън отправя отчаяна молба за помощ към своята известна сестра, тя вече е на ръба. След жестоко нападение, при което получава тежка мозъчна травма, тя се озовава в психиатрична клиника, борейки се със загуба на паметта и припадъци. Въпреки това, Марая избира да остане настрана от живота на сестра си, като игнорира многократните молби за помощ.

Тази отчужденост между двете сестри не е случайна. Марая разкрива в своите мемоари от 2020 г., че Алисън ѝ е причинила сериозни травми в детството. Твърди се, че Алисън е дрогирала 12-годишната Марая, предлагала ѝ е кокаин и дори се е опитвала да я продаде на сводник. Тези обвинения добавят допълнителен слой към и без това сложната връзка между двете сестри.

Макар и животът на Алисън да е белязан от трагедия и разруха, нейните последни дни разкриват и друга страна на тази сложна жена. Нейният приятел и болногледач Дейв Бейкър описва Алисън като интелигентен, топъл и чувствителен човек, който въпреки всичко, което е преживял, е запазил частица човечност. 

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти