Здравословните проблеми на кралица Летисия, които са предупреждение и за Кейт Мидълтън

кралица Летисия Летисия Ортис испанската кралица
Снимка: Getty

Испанската кралица има впечатляваща колекция от обувки на висок ток, но изглежда, че ще се наложи да си даде почивка от тях.

По-рано този месец съпругата на Фелипе Шести изненада всички, като се появи с ниски обувки с връзки, заминавайки на посещение в Германия. Според испанското онлайн издание El Mundo лекарят на Летисия Ортис я е посъветвал да избягва високи токове. Това се дължи на два болезнени здравословни проблема, разказва британското издание HELLO!

Единият от тях е хронична метатарсалгия (болка в метатарзалната част, която се намира е в долната част на пръстите) и на двата крака, както и неврома на Мортън в десния крак. Второто състояние представлява удебеляване на тъканта около един от нервите, водещи до пръстите на краката. Невромата може да причини остра, пареща болка в топката на стъпалото ви или изтръпване – усещания, които е възможно да са ви познати, ако носите високи обувки дълго време.

И двата проблема се предизвикват от от продължителното носене на високи обувки. Хроничната метатарзалгия например може да бъде облекчена чрез почивка на краката и избягване на дейности като бягане. Плоските обувки с омекотена подметка също може да помогнат, както и компрес с лед, наложен върху болезнената област.

Невромата на Мортън е възможно да се лекува, като носите обувки с място за пръстите на краката, както и опора за свода, за да облекчите натиска върху нервите. При по-тежки случаи нервите могат да бъдат отстранени или да бъдат използвани инжекции за облекчаване на болката.

Изненадващи причини за подуването на краката и ръцете ни

Здравословните проблеми на кралица Летисия могат да послужат като предупреждение за принцесата на Уелс, която редовно носи високи токчета за публични ангажименти, пише още HELLO! Но освен при високопоставени дами като Кейт Мидълтън, тези състояния могат да се появят и у всяка edna от нас, ако прекалим с високите токчета – затова е важно да даваме почивка на краката си с по-ниски или равни обувки.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти