Защо посегнахте на децата ни?

Защо посегнахте на децата ни?
Снимка: Getty/Gulliver

Вяра Иванова

Тази нощ се случи нещо, за което сякаш бяхме подготвени отдавна и въпреки това целият свят е потресен. Защото никой реално не може да те подготви за терор извършен върху невинни деца.

Манчестър, безгрижна пролетна вечер и концерт на един от най-големите тийн идоли в момента - Ариана Гранде. Една певица, чието име завинаги ще остане белязано с алените следи на терора.

Не е толкова важно какви са фактите, в колко часа се е случило, кой е поел отговорност и дали има някой, който в момента ликува и приема броя на жертвите като победа.

Важното е, че имаха наглостта да посегнат на децата, защото за всички е пределно ясно, че на подобен концерт главната аудитория се състои от младежи под 18-годишна възраст. За някои това е бил първият концерт, на който отиват през живота си, за някои може да е останал и последният.

Някои са отишли да се забавляват с родителите си, други, за да празнуват рождения си ден, а трети може би са били на първа среща с човека, който харесват. И всичко това приключва за миг - дори музиката, символът на мира, не може да спре злото. Видяхме го и на сцената на Батаклан в Париж.

Снимка: Getty/Gulliver

Терорът всява страх винаги, но предизвиква истински ужас, когато е насочен към деца, защото не знаеш каква може да бъде следващата стъпка на хора, които планират съвсем целенасочено нападения срещу най-беззащитните и невинните същества на този свят.

Светът е плашещо място, и несправедливо място, но светът е и място с хубава музика, и концерти, и щастливи деца, и много усмивки. И ние, като възрастни, сме отговорни да направим всичко възможно този свят да бъде повече светъл, отколкото мрачен. 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти