Защо Кейт Мидълтън свали годежния си пръстен от принц Уилям?

Принцесата на Уелс - Кейт Мидълтън вече не носи известния си годежен пръстен, принадлежал на принцеса Даяна и по този повод възникнаха въпроси, относно причината зад това решение. Докато някои може да предполагат, че това е просто промяна в стила, истината е много по-дълбока и свързана с продължаващото лечение на херцогинята на Кеймбридж от рак.

кейт мидълтън пръстен
Снимка: Getty Images

За първи път липсата на пръстена беше забелязана по време на видео, публикувано от принца и принцесата на Уелс, където те поздравиха отбора на Великобритания за представянето му на Олимпийските игри. Вместо великолепния сапфирен пръстен, заобиколен от 14 диаманта, който обикновено украсява безименния пръст на Кейт, тя носеше много по-семпъл и непретенциозен пръстен. Това неочаквано събитие привлече вниманието на експерти, които коментираха възможната връзка между отстраняването на пръстена и здравословното състояние на херцогинята.

Дажи Лиу, фармацевт, обясни пред HELLO!, че по време на лечението на рак има няколко практически причини, поради които човек може да се наложи да свали своите пръстени. Химиотерапията, например, може да причини задържане на течности в ръцете, което прави пръстените неудобно стегнати и трудни за сваляне. Освен това металните пръстени биха могли потенциално да причинят изгаряния по кожата по време на процеса на лъчева терапия.

Кейт Мидълтън на Уимбълдън, принц Уилям на Евро 2024

Като допълнителна предпазна мярка пациентите, подложени на химиотерапия, са изложени на висок риск от инфекции, така че премахването на пръстените може да помогне за предотвратяването им и да защити кожата от потенциални кожни инфекции.

„Като цяло свалянето на пръстените по време на лечението на рак може да помогне за избягването на тези потенциални проблеми“, обяснява Лиу.

Освен това новият пръстен, който Кейт избра да носи вместо наследствения годежен пръстен, предизвика любопитството на публиката. Максуел Стоун, експерт по бижута, вярва, че това бижу всъщност е подарък от принц Уилям за Кейт по време на годините им в университета. По този начин херцогинята отново избира сантиментална стойност пред блясъка, но също така взема предвид практичността. За разлика от 12-каратовия годежен пръстен, който обикновено се сваля по време на физически дейности, спорт или ситуации, в които съществува повишен риск от повреда или загуба, този нов пръстен изглежда е по-подходящ за ежедневно носене.

Какво е работила Кейт Мидълтън преди да стане кралска особа?

Решението на Кейт Мидълтън да свали известния си годежен пръстен, принадлежал на принцеса Даяна, по време на лечението й от рак не е просто модна прищявка, а необходимост, породена от практически съображения и грижа за нейното здраве. Очевидно новият пръстен, който избра да носи, представлява не само сантиментална стойност, но и предлага по-голяма функционалност в ежедневието й.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти