Музиката срещу природата: Защо испанските власти разследват Кейти Пери?

Новото видео на Кейти Пери към песента ѝ "Lifetimes" предизвика сериозни противоречия в Испания. Властите на Балеарските острови разследват случая заради опасения, че част от клипа е заснета в защитени пясъчни дюни на остров Еспалмадор без необходимото разрешение. Природният парк Ses Salines, част от световното наследство на ЮНЕСКО, е известен със своята уникална екосистема и редки видове растения и животни.

Клипът, който излезе на 8 август, показва Кейти Пери на тропическа ваканция с кадри, заснети сред природните забележителности на Ибиса и Форментера. Въпреки че видеото включва красиви и забавни сцени на певицата, която се радва на плажовете, една конкретна част, заснета в дюните на Еспалмадор, предизвика сериозни реакции. Властите твърдят, че продуцентската компания, отговорна за снимките, не е получила необходимите разрешителни за заснемането на тези кадри.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Министерството на околната среда на Балеарските острови отбелязва, че макар подобни снимки да могат да бъдат разрешени при правилните условия, продуцентите на клипа не са се обърнали към съответните органи. Това нарушение повдига въпроси за евентуални екологични щети върху чувствителната зона, която осигурява жизненоважни местообитания за редки видове и е от ключово значение за биоразнообразието на региона.

Разследването на властите е в ранен етап и не засяга пряко Кейти Пери, която до момента не е коментирала ситуацията. Въпреки това, случаят се превърна в поредното предизвикателство пред промотирането на нейния нов албум "143", който трябва да излезе през септември. След като първият сингъл "Woman's World" не успя да постигне желания успех и получи негативни отзиви, последвалият скандал около "Lifetimes" допълнително усложни положението на певицата.

Влюбените Кейти Пери и Орландо Блум

Видеото е режисирано от Матиас Васкес и продуцирано от д-р Люк, чиято съмнителна репутация продължава да бъде тема на обществено обсъждане. Негативният отзвук около клипа засили дискусиите не само за екологичната отговорност на артистите, но и за етичните аспекти на сътрудничеството в музикалната индустрия.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти