Зловеща теория: Защо фенове на Аврил Лавин твърдят, че тя всъщност е мъртва?

Потребителите на интернет разпространяват фалшива конспиративна теория повече от десетилетие, че певицата Аврил Лавин е починала и е била заменена със свой клонинг малко след нейния голям пробив в началото на 2000-те.

Самата Аврил неведнъж е адресирала тази плашеща теория, като най-скоро го направи публично през май тази година.

Топ 5 конспирации от последното десетилетие

Откъде произлиза това странно твърдение на голяма група от онлайн потребители? Нека разгледаме ключовите факти:

► Фалшивата теория на конспирацията предполага, че Лавин, известна с хитовете си от началото на 2000-те като „Complicated“ и „Sk8er Boi“, се е самоубила малко след постигането на мейнстрийм слава поради трудности при приспособяването към славата и смъртта на дядо си.

Къде е истинската Бритни Спиърс? Странните конспиративни теории, свързани с поп иконата

►Представяйки се за Лавин на нейно място, според теорията, е актриса на име Мелиса Вандела, която поразително прилича на певицата.

►Според теорията Вандела първо е била наета да позира като Лавин за папарашки снимки и по-късно е получила задача от звукозаписната компания на Лавин да записва музика на мястото на предполагаемата покойна певица.

►Като „доказателство“ за теорията, феновете разглеждат внимателно външния вид на Лавин, включително нейното лице и стилистични решения, което предполага, че Вандела има малко по-различна структура на лицето и че носи повече поли и рокли, докато истинската Лавин повече харесва панталони.

►Някои също предполагат, че текстовете на Лавин съдържат намеци за конспирацията с клонинги - като нейната песен от 2004 г. "Nobody's Home", в която има лирични препратки към депресия.

►Теоретиците също така посочват една фотосесия, където Лавин има думата „Мелиса“, отпечатана на ръката си, както и възприеманите промени в почерка на певицата с течение на времето.

Лавин говори за теорията на конспирацията в интервю за популярния подкаст Call Her Daddy по-рано тази година, като очевидно отрече слуха, казвайки: „Толкова е тъпо“. Лавин казва, че няма нищо против теорията, заявявайки, че може да се разпространяват по-лоши слухове за нея.

Няколко теории, които ще променят представата ви за живота на мига!

Потребителите от своя страна продължават да си правят шеги за конспирацията в секцията за коментари в платформата TikTok: „Това е нещо, което Мелиса би казала“, пише в един от най-харесваните коментари.

Как започва всико?

Смята се, че слухът е започнал с публикация в блог, направена от бразилски фен през 2011 г., озаглавена „Аврил е мъртва“. Дългата статия представя няколко различни вида „доказателства“, включително анализи на текстовете на песните на Лавин и внимателно изследване на лицето и външния ѝ вид. Теорията избухва в интернет през 2015 г., когато Buzzfeed пуска публикация в Twitter, подчертаваща твърденията в бразилския блог. Малко след това новинарски издания, включително Paper Magazine и Vice, публикуват статии, обобщаващи странната теория.

Измамата и свързаните с нея конспирации, включително отделна теория, че Лавин е загинала при инцидент със сноуборд, понякога се появяват отново в социалните медии през годините. В една публикация от 2017 г. в X, тогава известен като Twitter, за пръв път се твърди, че „Аврил Лавин е мъртва и е заменена от неин двойник“. Темата става много популярна онлайн.

Слухът отново привлича вниманието през миналия февруари, когато ирландската комедиантка Джоан Макнали изследва теорията, както и други интернет конспирации, в подкаст на BBC Sounds, озаглавен „Кой замени Аврил Лавин?“

Ужасяващите теории за смъртта на Британи Мърфи

Теория с история

Лавин далеч не е първата знаменитост, станала мишена на подобни коспиративни теории, въпреки че твърденията за клонинги са по-рядко срещани.

Пол Маккартни беше мишена на подобен слух още през 60-те години на миналия век. За него се говори, че е починал и е заменен в Бийтълс. Част от текста в „Strawberry Fields Forever“ кара някои слушатели да повярват, че Джон Ленън е изпял думите „Зарових Пол" вместо „сос от червени боровинки“. 

Разпространява се фалшива теория, че Маккартни е загинал в автомобилна катастрофа през 1966 г. Бийтълс многократно отричат ​​достоверността на слуховете, а списание Life публикува статия през ноември 1969 г., заявявайки, че той всъщност е жив.

6 откачени конспирации за Меган Маркъл, които ни шокираха

Прочетете също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол