Защо братът на принцеса Даяна нае адвоката на крал Чарлз?

След почти 13 години брак Чарлз Спенсър - 9-ият граф Спенсър и брат на покойната принцеса Даяна - обяви, че той и съпругата му Карън се развеждат.

„Това е изключително тъжно“, каза Чарлз пред The ​​Mail on Sunday. „Просто искам да се посветя на всичките си деца и на внуците си и желая на Карън всяко щастие в бъдеще.“

чарлз спенсър карън
Снимка: Getty Images

Според публикацията бракът започва да се разпада по време на процеса на писане на мемоарите на Чарлз „Много частно училище“ , който описва преживяванията му като дете в училището-интернат Мейдуел Хол, което той нарича „странно потайно място“. Съобщава се, че двойката е казала на персонала в имението на семейство Спенсър, Althorp House, за плановете си за развод този април.

чарлз спенсър карън
Снимка: Getty Images

Карън Гордън, канадски филантроп и основател и главен изпълнителен директор на Whole Child International, се омъжи за Чарлз през 2011 г., малко след неговия племенник, принц Уилям се жени за Кейт Мидълтън. Заедно те споделят една дъщеря, наречена Шарлот Даяна в знак на почит към покойната сестра на Спенсър. Карън също има две други дъщери от бившия си съпруг Марк Гордън, докато Чарлз има шест деца от два предишни брака, включително лейди Кити и лейди Амелия Спенсър.

чарлз спенсър
Снимка: Getty Images

Интересното е, че според съобщенията Чарлз е наел баронеса Фиона Шакълтън да го представлява при развода. Този ход може да повдигне някои вежди, тъй като сред автобиографията на Шакълтън, която включва клиенти като Пол Маккартни и Мадона, има един особено забележителен запис: тя представляваше тогавашния принц Чарлз по време на развода му с принцеса Даяна през 1996 г. Същата година тя също представляваше Братът на Чарлз, принц Андрю, при развода си от херцогинята Сара Фъргюсън. от Йорк.

чарлз спенсър
Снимка: Getty Images

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол