Веселин Маринов навърши 63: Вижте колко сладко дете е бил!

Веселин Маринов е роден в град Полски Тръмбеш на 4 август 1961 г., в семейството на Стефан и Йорданка Маринови. Има брат, който е с шест години по-голям от него. Веселин Маринов се занимава с музика от седми клас, когато става барабанист на ученическа група. По-късно става вокалист и композитор на групата. През есента на 1981 г. е поканен за вокалист в рок група „Импулс“. Чуват го на една от промоциите в родния му град, провеждани всеки месец в Дома на съветско-българската дружба или в зала на консерваторията, където следва.

Първата му изява с „Импулс“ е на 2 декември 1981 г. във Видин. Първата записана песен на певеца с групата е „Среднощна музика“ в стил прогресив рок. Също така композира песента „Ти дойде“, спечелила първа награда на Младежки конкурс за забавна песен. Първия си самостоятелен концерт изнася в Софийската опера. През 1983 г. завършва Естрадния отдел на консерваторията в класа на Петър Димитров. В този курс са още Диана Дафова, Нели Рангелова, Ваня Костова, Георги Христов и Богдан Томов. През 1984 г. се разболява от възли на гласните струни и претърпява две операции. Лекарите не му дават надежда, че ще продължи да пее и напуска „Импулс“.

През 1983 г. среща първата си жена – Мария, която по това време е кандидат-студентка в Консерваторията, а през 1988 г. ражда дъщеря им Йоана. Бракът му с Мария трае 20 години. След това се развеждат и певецът губи гласа си, като изпада в депресия.

През 90-те години играе футбол на любителско ниво в отбора на Сиконко (Климентово) и Ловико (Сухиндол). Прекратява кариерата си поради скъсано ахилесово сухожилие.

На 10 октомври 2009 г. Веселин Маринов сключва църковен брак с втората си жена – Цветанка. През 2010 г. певецът посвещава на Цветанка албума си „Още един хубав ден“, но през 2011 г. двамата се разделят.

Понастоящем има връзка с жена на име Веселина. На 14 юни 2020 г. стана дядо на близнаци – Веселин и Цветелина.

А сега, както обещахме, ви показваме колко сладко дете е бил Веселин Маринов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти