Вижте тайната, която крие любимото колие на Меган Маркъл

Скорошната поява на Меган Маркъл в Колумбия, където тя носеше огърлицата Cartier Juste Un Clou, предизвика разговори за историята и символиката на това емблематично бижу. Повече от просто аксесоар, огърлицата представлява връзка с наследство от жени, които, подобно на Меган, са се ориентирали в сложността на кралския живот, докато са правили смели лични изявления чрез избора си на бижута. 

меган маркъл
Снимка: Getty Images

Колието Cartier Juste Un Clou, известно още като "огърлицата с нокти", е проектирано през 70-те години на миналия век от Алдо Чипуло, визионерът зад гривната Love на Cartier. Творенията на Чипуло са революционни за времето си, въвеждайки концепцията за „ежедневни“ бижута, които са едновременно функционални и символични. Juste Un Clou, със своя минималистичен дизайн, вдъхновен от обикновен пирон, разчупва конвенциите на традиционните бижута, подобно на жените, които са избрали да го носят.

Вижте непоказваните лични снимки на Меган и Хари

Изборът на Меган Маркъл да носи огърлицата Juste Un Clou е особено трогателен предвид нейната история. Колието е описано от Cartier като символ на оригиналност, независимост, безстрашие и свобода – качества, които със сигурност резонират с публичната личност на Меган. Колието, огърлица от жълто злато, акцентирана с диаманти, се превърна в едно от характерните бижута на Меган, често виждано в нейните публични изяви, включително интервюто на CBS с принц Хари и скорошното й посещение в Колумбия. То се присъединява към нарастващата й колекция от бижута Cartier, която включва емблематичната гривна Love и златен часовник Tank Française.

Но Меган не е първата жена, която използва бижутата на Cartier, за да изрази своята индивидуалност и да се противопостави на кралските условности. Грейс Кели, холивудската звезда, която стана принцеса на Монако, също има дълбока връзка с Cartier. Когато се омъжва за принц Рение от Монако, нейната трансформация в кралска особа бе белязана от зашеметяващ годежен пръстен Cartier с 10-каратов изумруден диамант, който тя носи във филма "Висшето общество". Присъствието на Cartier се усеща и на нейната сватба, където тя носи огърлица Festoon с три нишки, която остава в семейството и днес.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Kelly (@forgracekelly)

Друга жена, чиято връзка с Cartier е добре документирана, е Уолис Симпсън, американската светска личност, която стана херцогиня на Уиндзор след брака си с крал Едуард VIII. Подобно на Меган, Уолис е била обикновен човек, чийто брак с кралска особа предизвиква спорове и довежда до живот извън традиционната кралска сфера. Уолис е известна с изтънчения си вкус към бижутата, особено с любовта си към Cartier. Нейната колекция включва някои от най-известните произведения в света, като гривна с украсени със скъпоценни камъни кръстове, гривна с пантера с диамант и оникс и брошка с фламинго, украсена със сапфири, рубини и изумруди. Херцогът на Уиндзор често гравира тези парчета с лични послания, добавяйки слой интимност и бунт към тяхната символика.

Въпреки че няма преки доказателства, че Меган Маркъл съзнателно черпи от наследството на Грейс Кели или Уолис Симпсън, когато носи своите бижута на Cartier, паралелите са трудни за пренебрегване. И трите жени са използвали бижутата на Cartier, за да се ориентират в своите уникални роли в и извън кралския свят. Колието Juste Un Clou със своя смел модерен дизайн отразява собственото скъсване на Меган с традицията, точно както годежният пръстен на Грейс Кели и персонализираните изделия на Уолис Симпсън символизират собствените им уникални пътувания.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти