Захари Бахаров на 44: Вижте щастливото му семейство днес (СНИМКИ)

Честит рожден ден! Днес популярният български актьор Захари Бахаров навършва 44 години.

Захари Бахаров играе активно в театъра, както и в български и чуждестранни кинопродукции. Един от малкото българи, които имат привилегията да участват в култовия сериал "Игра на тронове", както и в последния епизод от серията "Мисията невъзможна" 8. След краткото, но забележимо екранно време в един от най-гледаните сериали на НВО, Захари получава нова роля в друга световноизвестна продукция - в шести епизод на "Геният" - първият изцяло игрален сериал на National geographic, го видяхме и като руски генерал.

Първата роля, която Захари Бахаров изпълнява на професионалната сцена, е в „Ромео и Жулиета“ от Шекспир. От 2003 г. е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“, където някои от ролите му са: „Макбет“, „Хъшове“, „Почивен ден“, „С любовта шега не бива“ и много други

Носител е на наградите „Аскеер“ през 2006 г. за поддържаща мъжка роля в „Крал Лир“; „Икар“ през 2007 г. за поддържаща мъжка роля в „Дон Жуан“. Получава „Аскеер“ през 2009 за „Три дъждовни дни“ от Ричард Грийнбърг на Театър 199. Пак там участва в постановките „Старицата от Калута“ от Ханох Левин, режисьор Явор Гърдев и „Тероризъм“ от Владимир и Олег Преснякови, режисьор Иван Добчев и Маргарита Младенова.

Получава наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България „награда за поддържаща роля“, за ролята на Сганарел в „Дон Жуан“ по Молиер, реж. Александър Морфов, Народен театър „Иван Вазов“ (2007).

Първата му главна роля в киното е в „Дзифт“ на режисьора Явор Гърдев. Филмът го превръща в звезда и му носи Награда за мъжка роля на Годишни награди за българско киноизкуство (2009) и Награда за най-добър актьор на Международния филмов фестивал Чунгмуро, Сеул (2009).

Сред последните филми с негово участие са „Стъклената река“ (реж. Станимир Трифонов), „Love.net“ (Илиян Джевелеков), ролята му на гангстера Иво Андонов в „Под прикритие“ и ролята на Драсков във "Възвишение" (2017).

Днес Захари Бахаров е щастлив баща на две пораснали деца - Максим и Кая от журналиста Диана Алексиева. Те двамата ревностно пазят личното си пространство и рядко споделят снимки с тях, но ние успяхме да открием такива. Къдрокосата красавица Кая е слабото място на Захари. На 27 март, международния ден на театъра, тя навърши 11 г., а майка й я поздрави в социалните мрежи с умилителна снимка, на която дърпа ушите на своя баща.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana A (@diana_alexieva)

 

„Както виждате, тя отдавна му се е качила на главата, затова на този ден първо вдигаме чаши в нейна чест! Кая“, пише под кадъра Алексиева. Тя е подкрепила изцяло решението на дъщеря си да влезе в киното, а Захари със сигурност й дава съвети и насоки.

Лентата, в която се снима - „Да правиш любов“, разказва за децата на соца, като в нея участва и единият от синовете на Деян Ангелов – Ален. Любопитен факт е, че Захари Бахаров участва в лентата на Венци Сариев - „13 август“. Именно там той е разбрал колко талантлив и всеотдаен към това, което прави, е режисьорът, затова и големият брат Бахарови е поверил дъщеря си в негови ръце. Диана и Захари имат и син Максим, на 14 г., който обаче засега поне няма афинитет към киното. 

Любовта между Алексиева и Бахаров започва през 2008 г. Двамата се познават отпреди това, често се засичат, но идва ден, в който Захари я кани да го гледа на сцена. Представлението е „Старицата от Калкута“. След това я кани на вечеря, а днес, 16 години по-късно ,двамата са по-влюбени от всякога, въпреки че Диди, както я наричат приятелите, е с 4 г. по-голяма от своя любим.

Вижте щастливото семейство на Захари Бахаров, Диана Алексиева и порасналите им деца в галерията ни!

Щастливото семейство на Захари Бахаров и Диана Алексиева

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти