Честит рожден ден, кралице! Вижте на кого прилича от малка Мадона

Мадона е родена в Бей Сити и е третото от общо осем деца в семейството на Силвио П. Чиконе – Тони, който е син на италиански емигранти, и Мадона Луиз Фортин, която е с френско-канадски корени. По-късно певицата се отъждествява като „италиано-американка“, т.е. американски гражданин от италиански произход. Израства в католическа атмосфера.

Поразителна прилика между баща и дъщеря открихме в ранните детски снимки на Мадона. Истината е, че тя буквално е "одрала" кожата на баща си Силвио Чиконе. А кой е той?

Силвио Чиконе, италиански имигрант, е роден на 2 юни 1931 г. в малкото градче Пачентро, Италия. Той се премества в Съединените щати на млада възраст, установявайки се в Мичиган, където работи усилено, за да изгради нов живот. Силвио, често наричан Тони от близките му, е издръжлив и решителен човек. Той преследва кариера в инженерството, което осигурява стабилна основа за нарастващото му семейство.

Силвио се жени за Мадона Фортин, френско-канадска жена, и заедно имат шест деца. Третото им дете, родено на 16 август 1958 г., е Мадона Луиз Чиконе, която по-късно ще стане световната поп икона, известна просто като Мадона. Семейството е ревностно католическо и този религиозен произход изиграва значителна роля в домакинството им, повлиявайки на ранния живот на Мадона и по-късно на нейната артистична работа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonnasteps (@madonnasteps)

Майката на Мадона, Мадона Фортин Чиконе, умира от рак на гърдата през 1963 г., когато Мадона е само на пет години. Тази трагична загуба засяга дълбоко семейството, особено младата Мадона. Силвио Чиконе се оказва в трудната ситуация да отглежда сам шест деца. Той се жени повторно през 1966 г. за Джоан Густафсон и двойката има още две деца. Този повторен брак предизвиква напрежение между Мадона и баща й, което допринася за обтегнатите отношения по време на нейните години на формиране.

Като тийнейджър Мадона е известна с бунтарския си характер, предизвикващ строгите правила на баща си в домакинството и католическите ценности, които той поддържа. Връзката й със Силвио се усложнява, докато тя търси независимост и преследва мечтите си в Ню Йорк. Заминаването на Мадона от Мичиган и стремежът й към кариера в музиката са белязани от решимостта й да се освободи от очакванията на баща си и да създаде своя собствена идентичност.

Въпреки търканията, влиянието на Силвио Чиконе върху творчеството на Мадона е неоспоримо. Дисциплината и работната етика, които той й вдъха, изиграват решаваща роля за нейния успех. Ранните преживявания на Мадона със загуба, дисциплина и бунт срещу традиционните ценности повлияват дълбоко на нейната музика и публична личност. Нейният провокативен стил и противоречиви теми често отразяват сложно взаимодействие между благоговение и неподчинение към принципите на баща й.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quién (@quiencom)

През годините отношенията на Мадона и Силвио се развиват. Докато Мадона постига международна слава, тя и баща й успяват да намерят средно положение, белязано от взаимно уважение и разбирателство. Силвио, въпреки че първоначално не одобрява някои от нейните избори, разпознава нейния талант и въздействието на нейната работа. Те са споделяли моменти на помирение и са били виждани заедно на семейни събития и публични изяви.

Силвио Чиконе, който вече е на деветдесет години, остава важна фигура в живота на Мадона. Тяхната връзка, характеризираща се със своите възходи и падения, отразява по-широкото човешко преживяване на семейни връзки, загуба и помирение. Мадона често е говорила за влиянието на баща си, признавайки както положителните, така и предизвикателните аспекти на връзката им.

Историята на Мадона е не само история на издигането на поп звезда към славата, но и разказ за лично израстване и семейни връзки. Ролята на Силвио Чиконе в нейния живот подчертава трайното въздействие на влиянието на родителя, оформяйки не само човека, но и артиста, който светът е опознал и на който се възхищава.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти