Виновен: Личният лекар на Матю Пери призна вина за смъртта му

Личният лекар на звездата от „Приятели“ Матю Пери, д-р Марк Чавес, се призна за виновен за съпричастност към смъртта на актьора. Чавес е помогнал за осигуряването на кетамин за Пери, което доведе до неговата смърт поради свръхдоза. Федералната прокуратура сега заплашва Чавес със затвор до десет години.

Твърденията срещу д-р Чавес:
Д-р Марк Чавес, 54-годишен, беше изправен пред съда в Калифорния във връзка със случая. Като лекар, чиято практика вече е спряна, Чавес беше признат за виновен за участието си в снабдяването на Матю Пери с опасния наркотик кетамин. Федералната прокуратура твърди, че Чавес е бил наясно с рисковете, свързани с употребата на веществото и въпреки това е продължил да го доставя на актьора.

Тъжният живот на Матю Пери – звездата, която никога няма да угасне

Сътрудничество и потенциални присъди:
Прокурорите първоначално са предложили по-леки обвинения на Чавес и двама други обвиняеми, които са сътрудничили в разследването. Тези обвиняеми, смятани за основните отговорни за смъртта на Пери, включват друг лекар и жена, известна като „Кралицата на кетамина“ на Лос Анджелис. Съгласно споразумението Чавес ще избегне съдебен процес, но все пак може да получи до 10 години затвор.

Освобождаване под гаранция и предстояща присъда:
В момента д-р Чавес е освободен под гаранция до обявяването на окончателната му присъда на 2 април следващата година. Като условие за пускането му под гаранция, Чавес е предал паспорта си и се е съгласил да предаде свидетелството си за медицинска правоспособност на властите.

Матю Пери през годините

Ролята на кетамина в смъртта на Матю Пери:
Актьорът Матю Пери, известен с ролята си на Чандлър Бинг в популярното телевизионно шоу „Приятели“, беше открит в безсъзнание в джакузито си през октомври 2023 г. Трагичната смърт на Пери шокира неговите фенове и предизвика вълна от съчувствие в Холивуд. Преди инцидента Пери открито обсъжда борбата си с пристрастяването към наркотици и използването на кетамин като част от терапевтичните му сесии за лечение на депресия. Федералната прокуратура твърди, че Пери отново е станал зависим от наркотика през есента на 2023 г., което в крайна сметка води до фаталния изход.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти